Kuka Sakari?

Olen 31-vuotias ekonomisti, jolla on vahva kokemus politiikasta sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla.

Analysoin työkseni taloutta ja asuntomarkkinoita. Käyn asiantuntijana myös eduskunnan valiokuntien kuultavana. Eduskunta tuli minulle tutuksi aiemmassa työssäni Kokoomuksen eduskuntaryhmän talousasiantuntijana.

Kuntapolitiikasta minulla on yli vuosikymmenen kokemus. Johdan Vantaalla kokoomuksen valtuustoryhmää, vaikutan kaupunginhallituksessa, toimin aluevaltuutettuna ja kehitän HSL:n hallituksessa koko seudun joukkoliikennettä.

Vapaa-ajalla harrastan monipuolisesti liikuntaa maratonista pesäpalloon. Perheeseen kuuluvat vaimo, italianvinttikoira sekä maaliskuussa syntynyt esikoinen.

Arvoni ja periaatteeni:

  • Olen sinivihreä liberaali, jolle vapaus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeimpiä arvoja
  • Markkinatalous, yrittäjyys ja ahkeruus luovat pohjan hyvinvoinnille
  • Päätösten pitää olla vastuullisia sekä talouden että ilmaston kannalta
  • Teen politiikkaa ratkaisukeskeisesti, faktapohjaisesti sekä toisia kunnioittaen. Demokratia vaatii rikkojien sijaan rakentajia.

Koulutus: VTM (taloustiede), Helsingin yliopisto

Työ: Ekonomisti, Suomen Vuokranantajat

Koti: Vantaan Tikkurilassa

Perhe: Puoliso, italianvinttikoira Alfonso ja keväällä syntyvä esikoinen

Muuta: Kokoomuksen talousverkoston pj. ja reservin vänrikki

Nykyiset luottamustoimet:

  • Kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalla, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
  • Kaupunginhallituksen jäsen
  • HSL:n hallituksen jäsen
  • Aluevaltuutettu ja aluehallituksen jäsen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Lisäksi terveydenhuollon palvelut -jaoston puheenjohtaja.

Sakarista sanottua

”Sakari on kotiläksynsä tekevä huolellinen maailmanparantaja, jolla on mukana sekä lämmin sydän että viileänpätevä talousjärki.”

Juhana Vartiainen
Helsingin pormestari

“Sakari on lämminhenkinen poliitikko, jota on helppo lähestyä. Hänellä on tietoa ja taitoa uudistaa yhteiskuntaamme. Sakari on asioihin perehtynyt vastuunkantaja.  Perheenäitinä äänestän Sakaria, jotta lapseni voisi myös tulevaisuudessa elää hyvinvoivassa ja turvallisessa Suomessa”

Maria Erkheikki-Kurtti
Asiakkuusjohtaja

“Sakari on älykäs, ja päättäjänä hän perehtyy asioihin hyvin ennen mielipiteensä muodostamista. Sakarilla on vahvat perustellut mielipiteet, joita hän on kuitenkin valmis uuden tiedon valossa muuttamaan. Sakarilla on arvot kohdallaan ja hänellä on politiikassa tarvittavaa sosiaalista pelisilmää.”

Sari Multala
Kansanedustaja, Kaupunginhallitusen pj. Vantaalla

“Sakari on talouden ja politiikan asiantuntija, joka ymmärtää kannustavan verotuksen ja sujuvan sääntelyn merkityksen yritysten kilpailukyvylle. Arvostan Sakarin vastuullista ja johdonmukaista tapaa tehdä politiikkaa tiukasti asiapohjalta ja faktoihin nojaten.”

Petri Pitkäranta
Toimitusjohtaja